Τσάι του Βουνού

(Sideritis spp)

Το επιστημονικό του όνομα είναι Sideritis spp.

Το τσάι του βουνού, ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideritis, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 150 είδη, που φύονται κυρίως στις παραμεσόγειες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος,Τουρκία). Στη χώρα μας είναι γνωστό από την αρχαιότητα και αναφέρεται από το Θεόφραστο (372-287 π.Χ.) και τον Διοσκουρίδη (10 μ.Χ. αιώνα). Σήμερα στην Ελλάδα αυτοφύονται 17 είδη. Το επιστημονικό του όνομα είναι Sideritis spp ή αλλιώς σιδερίτης του Διοσκουρίδη.

Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την ικανότητά του να θεραπεύει πληγές από σιδερένια αντικείμενα ή κατ’ άλλους από το σχήμα του άνθους του που μοιάζει με αιχμή λόγχης.

Είναι πολυετές φυτό και το ύψος του κυμαίνεται από 10 εκατοστά εως 50 εκατοστά. Έχει κλάδους λεπτούς και στρογγυλούς με χνούδι. Τα φύλλα τους καλύπτονται επίσης με χνούδι, και το μήκος του κυμαίνεται από 1-6 εκατοστά, χοντρά, ελαφρώς σαρκώδη, μακρουλά, ελλειψοειδή. Τα άνθη του σχηματίζουν κορύμβους και το χρώμα τους είναι κιτρινόλευκο. Ο sideritis είναι βότανο εύγεστο και αρωματικό.

Σχέδιο ανθών Σιδερίτη

Βιολογικό τσάι του Βουνού - 20g

Βιολογικό τσάι του βουνού 20 γρ. (μόνο άνθη του Sideritis Raeseri) σε οικολογική συσκευασία. Περιέχει 20 βιοδιασπώμενα φιλτράκια και 5 ξυλάκια για την προετοιμασία του τσαγιού

Βιολογικό τσάι του Bουνού - Ho.Re.Ca. 80g

Βιολογικό τσάι του βουνού 80 γρ. (μόνo άνθη του Sideritis Raeseri) σε συσκευασία Doypack με zipper.

Προϊόντα δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης από τη φύρα του τσαγιού

Στην 1450 Hellenic Exceptional Herbs καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της εταιρείας μας την σημασία χρησιμοποίησης φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε προωθούμε την ολική κατάργηση της χρησιμοποίησης πλαστικού σε οποιοδήποτε σημείο της παραγωγικής μας διαδικασίας.

Αυτό όμως που διαπιστώσαμε από το 2014 που ξεκίνησε η παραγωγή του τσάι του βουνού μας ήταν ότι λόγω της επιλογής, μόνο των εξαιρετικά ποιοτικά ανθών στις συσκευασίες μας, είχαμε μία πολύ μεγάλη ποσότητα από φύρα το οποίο αποφασίσαμε ότι πρέπει να επαναχρησιμοποιήσουμε.
Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε αρκετές ιδέες για τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης της φύρας του προϊόντος μας. Ένας από αυτούς ήταν να δώσουμε ζωή σε νέα προϊόντα που θα προέκυπταν από τα υπολείμματα της παραγωγικής μας διαδικασίας . Έτσι στα πλαίσια της κυκλικής και αειφόρου οικονομίας, της βιωσιμότητας, της φιλοσοφίας και της κουλτούρας που έχει η 1450 Hellenic Exceptional Herbs απευθυνθήκαμε τον Δεκέμβριο του 2018 στην PΗΕΕ  η οποία βάση της υφιστάμενης τεχνολογίας της στα σύνθετα υλικά, επεξεργάστηκε και ανέπτυξε σε συνεργασία με την ομάδα μας, ένα νέο σύνθετο υλικό, με μοναδική αισθητική και ιδιότητες.

Είμαστε περήφανοι που έφτασε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα αυτή της συνεργασίας η οποία οδήγησε στην δημιουργία μιας νέας πρώτης ύλης η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εφαρμογών δίνοντας έμπρακτα δεύτερη ζωή στο προϊόν μας τοποθετώντας το εκ νέου στην καθημερινότητα σας με αυτό τον μοναδικό και τόσο ιδιαίτερο τρόπο !

Έτσι, σήμερα έχουμε την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση της φύρας μας, μέσω πολυτελών αποθηκευτικών κουτιών “1450 | Upcycled Tea Waste Storing Box” τα οποία περιέχουν 30γρ άνθη από τσάι του βουνού και σουβερ “1450 | Upcycled Tea Waste Coasters” σε σετ των 2 και των 4 τεμαχίων (διαστάσεων 10×10εκ).

1450 | BIO Greek Mountain Tea 30g in Upcycled Tea Waste Storing Box

(διαστάσεων 10×10εκ) 30 γραμμάρια από άνθη (hand-cutted) από βιολογικό τσάι του βουνού μέσα σε σακουλάκι πιστοποιημένο για επαφή με τρόφιμα κομποστοποιημένο από ξυλοπολτό ενώ η ετικέτα έχει την γραφή Braille για τους έχοντες οπτική αναπηρία συνανθρώπους μας.

1450 | Upcycled Tea Waste Coasters

Σετ των 2 τεμαχίων (διαστάσεων 10×10εκ και πάχος 4χιλ)

1450 | Upcycled Tea Waste Coasters

Σετ των 4 τεμαχίων (διαστάσεων 10×10εκ και πάχος 4χιλ)

Χαρακτηριστικά

Περιέχει φλαβονοειδή και επιδρά ευεργετικά στα κρυολογήματα, σε φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού και στην καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών. Επίσης, θεωρείται φυσικό αναλγητικό, αντιοξειδωτικό και αγχολυτικό. Χωρίς πρόσθετες αρωματικές ουσίες. Χωρίς τεχνητές ουσίες και συντηρητικά. Χωρίς γλουτένη. Χωρίς καφεΐνη. Χωρίς θερμίδες.

Προετοιμάζοντας το ρόφημα σας

Για κάθε κούπα θα χρειαστείτε να γεμίσετε με τους ανθούς του τσαγιού, ένα φίλτρο που περιέχεται στην χάρτινη συσκευασία μας και να προσθέσετε φρέσκο νερό με θερμοκρασία κοντά στους 90-95 °C (λίγο πριν βράσει). Σε 8 με 10 λεπτά το ρόφημα σας είναι έτοιμο!

Μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή και λεμόνι για ποικιλία στην γεύση.

Το τσάι του βουνού (Sideritis) μπορεί να σερβιριστεί ως ένα εξαιρετικό ζεστό χειμερινό αφέψημα αλλά και ως δροσιστικό ποτό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Βραβεία & Πιστοποιήσεις